logo Aikido Centrum Haarlem

Aikido Centrum Haarlem

Jeugd- en kinderlessenAikido is een Japanse verdedigingskunst voor alle leeftijden, dus ook voor de jeugd. Aikido Centrum Haarlem heeft twee groepen voor jongeren: de kindergroep voor jongens en meiden van 10 - 13 jaar en de jeugdgroep voor 14 – 16 jarigen. Deze laatste groep vormt de brug naar de reguliere lessen. Jeugdigen kunnen daarom naar wens ook deelnemen aan de reguliere lessen.

In de jeugd- en kinderlessen leer je de gewone aikidotechnieken en doe je ook oefeningen (spelletjes) waardoor je beter gebruik maakt van je lichaam. Aikido is een krijgskunst, maar dan zonder competitie. Als je een tijdje bezig bent met aikido, zul je merken dat je jezelf beter kunt beheersen en concentreren. Ook krijg je meer vertrouwen in het contact met andere kinderen. Dat is allemaal mooi meegenomen voor op school of op straat!

 


De kinderen trappelen om te beginnen
Bekijk meer foto's van een kinderles.

De kinderles bestaat uit:


  • oefeningen om je spieren op te warmen en voor te bereiden voor de aikidotechnieken
  • spelvormen, rennen, op de knieën voortbewegen, tikkertje, en wat nog meer
  • rollen en opstaan zonder dat je zelf bezeert
  • samen aikidotechnieken leren

 

 

Jeugdlessen aikido voor 14-16 jaar
Jeugdlessen aikido voor 14-16 jaarDe jeugdles kent een sterker accent op de eigenlijke aikidotechnieken. De sfeer is martialer en meer budo gericht. Jeugd van 14 - 16 kan ook met de reguliere lessen meetrainen.

 

 

 

Je zult merken dat de lessen elke week anders kunnen verlopen en dat is juist het leuke van aikido. Als je een tijdje doorgaat zul je ervaren dat je lichaam soepeler wordt. Bij aikido maak je gebruik van de energie van de ander, dus je hoeft niet sterk te zijn. Je kunt ook examens doen, alleen als je het zelf wilt. Je doet dit in overleg met je leraar.